Hírek, események, cikkek

Híreink, eseményeink, cikkeink

Itt tájékozódhatsz egyesületünk aktuális eseményeiről, a velünk kapcsolatos hírekről, olvashatsz érdekes cikkeket.
 

NatGeo újság

2024.01.21

A Vértes területén immár több éve folyó második világháborús kutatásainkra felfigyelt a neves tudományos újság is. Nemrégiben erről egy rövid cikkben számolt be az olvasóinak. Úgy tűnik a jövőben talán lehet folytatás is.

A kormányzó Úr, mint a friss újság is jelentette, elrendelte, hogy az oroszországi súlyos harcokban különösen kitűnt első lovas honvéd hadosztály kiemelkedő helytállásának elismeréséül a jövőben a honvédség lovas alakulatai a huszár elnevezést használják.

Oldalunkon igyekszünk mindazokról megemlékezni, akik a huszárság hírnevét öregbítették, beírták magukat történelmünk dicső lapjaira. De korántsem csak azokról írunk, akik vérüket áldozták a haza oltárán, azokról is, akik más módon tettek sokat. Így volt ez Csendes István főtörzsőrmester esetében is, aki méltán érdemelte ki, hogy története ismert...

1945. januárban egy orosz katona Anatolij Alekszejevics Micsurin őrmester, aki a korábban a 7. gárda légideszant hadosztályban szolgált, így ír erről az időszakról naplójában: